torsdag den 30. maj 2019

På hyttetur ... skitser og video af tegneprocessen

Min hustru og jeg har lejet et sommerhus ca en times bilkørsel hjemmefra. Men vi har ikke bil. Heldigvis tilbød vores datter at køre os, med proviant og tøj osv hele vejen til hytten. Som bonus for os kom Ulrikke på 8 med på turen. De to overnattede en enkelt nat. Det er altid hygge med lidt selvskab.
Jeg sad i bagsædet ved siden af Ulrikke .... hyggeligt for os begge. Undervejs blev der tid til lidt skitsetegning. 
Må indrømme at bilkørsel på veje med mange sving og pletvis dårlig asfalt ikke er den bedste kombination. Men skitsen blev lavet .... med fyldepen og akvarelfarver ... mens vi kørte.Jeg må skuffe de som måske venter en lang serie af skitser fra hytteturen. Det var naturligvis hyggelig afslapning, gåturer, fælleskabet som stod centralt. Men en daglig skitse var der jo også tænkt på.
Hytten var hyggelig. Nyistandsat, ren og pæn inde og ude .... og så var omgivelsene helt fantastiske.
Både lørdag og søndag var vi alle 4 nede på en nærliggende strand. Vi gamle fandt en bænk ved vandet og Ulrikke legede i vandkanten .... superhyggeligt for os alle.
Da vores datter og barnebarn kørte hjem ud på eftermiddagen lavede jeg skitsen herunder .... igen direkte med fyldepen og akvarelfarver på toppen.Langs med hytten ud mod vejen ligger der en række sten i skråningen. I den første sten er der en noget speciel “tegning”. Stenen ses når kan kommer fra parkeringspladsen og fra hyttens indgangsparti ( den vinkel jeg har valgt på skitsen herover ).


Dagen startede med fantastisk flot vejr. For mig startede dagen med at Ida ( vovse ) vækkede mig lidt før klokken 7. Jeg valgte at morgenturen med Ida skulle gå ned til en nærliggende havn for småbåde. Der er også en badeplads yderst til højre på den lille tange som går ud i vandet bag ved de to små både på skitsen herover.Skizze no 2 21.5. Kl 15:00

Hytten vi bor i ligger med flot utsigt over Vågdalsfjorden. Annette og jeg nød det fine vejr, og udsigten fra hytten denne eftermiddag. Det er vej 42 yderst til venstre mellem træerne .... med en stikvej ned til vandet. Der kunne vi følge med når biler kom for at sætte både i vandet ....  kanoer, robåde, både med påhængsmotor.Skizze 22.5.

Denne gang sad vi på en bænk ved siden af hyttens hovedør. Prøv at se på skitsen fra 19.5. .... i gavlen er der yderst til højre en udendørslampe og et vindu. På bænken under vinduet ( og lampen ) er der en bænk. Der sad jeg og lavede skitsen af den store sten og træerne. Jeg sad forøvrigt på vejen direkte ved den store sten på denne skitse, da jeg lavede skitsen af huset 19.5.


23.5. ..... vejret i dag ... koldt, blæsende og vådt. Ikke vejr til at sidde ude og tegne. Men en hurtig ... og ganske enkelt skitse lavede jeg da på morgenturen ... startede med fyldepen ( som sædvanlig ) men måtte stoppe da det begyndt at regne. Derfra med blyant, inden regnen blev så kraftig at jeg valge at skynde mig hjem til hytten. Med udgangspunkt i blyanttegningen fortsatte jeg med fyldepen og akvareller i hytten. Senere på dagen blev der heldigvis anledning til en gåtur for os gamle ... ned til vandet .... og selvfølgelig de nødvendige gåturer med vovse.

Skitsen i hyttebogen er lavet efter foto !!! Hm.
Men det var ikke slut med tegneriet i dag. Efter foto .... foto af hytten, lavede jeg en skitse i hytte bogen. Denne tegning falder derfor ikke indenfor konceptet “URBAN SKETCHING”, som jo altid laves på stedet ved direkte tegning af virkeligheden som den opleves af den enkelt tegner.
Hytten set fra den anden side af vejen med lidt af Vågdalsfjorden og fjeldene i baggrunden 

Skizze 24.5. 

Det var blæsende og koldt i dag. For en gang skyld blev det indendørs tegning .... jeg sad ved spisebordet og tegnede udsigten gennem vinduet ...


Sidst på eftermiddagen har vi fået besøg af vores ældste søn og Jonas ( bror til Ulrikke som var her første nat vi var her i hytten ) 

Alle skizzerne er lavet med fyldepen og akvareller. På tegningen i Hyttebogen har jeg skitzet med blyant først ... den jeg har lavet efter foto ... Hm.
Skitzerne er lavet på 96 g glat papir i en Canson ART BOOK, med en Sailor Fude de Mannen fyldepen med original Sailor blæk ... vandfast ... ( i patroner ). 
Farverne ... Winsor & Newton ... ligger i en hjemmeprintet akvarelæske og påføres med en Pentel waterbrush.
Jeg har brugt en Sony smartphone til at filme med og redigeret med appen LumaFusion.

 
Udsigt fra hytten over Vågdalsfjorden

 "Lillevilla"

Alle 8 skitser på en gang


Ingen kommentarer:

Send en kommentar