torsdag den 28. december 2017

The speaking tube ...

Mellem Bamåsen 5 og 7 ligger der en lille legeplads. Der er en bænk, en rund sandkasse, et "skib" og et samtale anlæg, som de man havde på skibe i gamle dage. Det er  en metaltragt som via rør er forbundet med en tilsvarende tragt i den anden ende ... jeg har selv prøvet at snakke/lytte i dette tekniske vidunder ... sammen med vores barnebarn Ulrikke ... og det virker ... lyden suser ubesværet mellem de to metaltragte ... mere forklaring her.

Hurtig fyldepenneskitse ... 12x15 cm


Mens jeg tegnede denne skitse, fik jeg selvskab. En ældre herre og en ung pige ... med hver sin hund ... stoppede for at hundene kunne hilse på Ida ( vores vovse ).

Hen over vovserne blev det til en hyggelig snak om skitserne jeg laver. Manden med hunden havde set flere af dem på den lokale FaceBook gruppe for bydelen Hånes. Han husket bl.a en tegning af en motorcykel fra oktober 2016 ....  klik på denne link ... så er det næst øverste skitse.

Skitsen i dag er af den enkle type ... hurtig gennemført ... med få detaljer. Tak til Simon Daugård Jerup, som har fundet de historiske detaljer om “The speaking tube”.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar